Wouda & Joosten advocatuur
 

Tarieven

Binnen bij Wouda & Joosten Wouda & Joosten Advocatuur rekent een tarief van € 165,- per uur exclusief 6% kantoorkosten en 21% BTW. Eventuele verschotten, zoals griffierecht, deurwaarderskosten en dergelijke, worden apart in rekening gebracht.

Maandelijks ontvangt u van ons een overzichtelijke factuur met daarin een specificatie van de tijd die de advocaat aan uw zaak heeft besteed, alsmede een omschrijving van de verrichte werkzaamheden.

Indien uw inkomen en/of vermogen daartoe aanleiding geeft, kan uw advocaat de Raad voor Rechtsbijstand verzoeken om voor u een toevoeging af te geven. Bij toewijzing van de toevoeging worden de kosten voor de advocaat gedragen door de overheid.
Aan u wordt vervolgens een eigen bijdrage opgelegd. De hoogte daarvan is afhankelijk van uw inkomen en kan variëren van € 196,- tot € 849,-. In het personen-en familierecht bedraagt de eigen bijdrage minimaal € 340,-.
Deze eigen bijdrage dient u te betalen aan ons kantoor.

Wij adviseren u om voorafgaand aan het eerste gesprek met uw advocaat te bekijken of u mogelijk in aanmerking komt voor een toevoeging.
Voor informatie kijkt u op de pagina Hoeveel moet ik zelf betalen van de Raad voor Rechtsbijstand.

 
wat doet een advocaat